Sunday, 26 May 2024

Tips

Werk & School

Hoe maak je een goede cv?

11 oktober 2022

Je wil zoveel kans maken op de nieuwe baan als mogelijk is. Daarom is het belangrijk om er uit te springen met je cv. Hoe doe je dat? We vertellen het in dit artikel.

Ten eerste is het belangrijk om je cv overzichtelijk te houden. Zorg ervoor dat je niet te veel tekst op je cv hebt en dat je met kopjes aangeeft wat waar staat. Zo kan de lezer alles snel vinden. Maak je cv ook niet te lang, het beste is 1 of 2 pagina’s. Het kan handig zijn om een sjabloon te gebruiken van een cv. Zo heb je een mooi en duidelijk design en hoef je alleen nog maar de tekst en de foto aan te passen. Een foto is overigens ook slim om er bij te doen. Je onthoudt mensen beter als je er een gezicht bij hebt gezien. Zorg er wel voor dat de foto scherp is en dat jij en de achtergrond er netjes uitzien. 

Hieronder zie je een voorbeeld van een cv. Je kan deze sjabloon voor een paar euro kopen op Etsy. Zo hoef je zelf geen ontwerp meer te maken. Je kunt wel de kleuren aanpassen zodat het bij jou past.

cv op Etsy

 

Zet bij profiel een kort stukje over jou. Beschrijf hier je sterke punten. Zorg ervoor dat je je werkervaring zet van meest recent tot langst geleden. Dit geld ook voor je opleiding. 

Als je referenties op je cv zet moet je ervoor zorgen dat je toestemming hebt van de persoon die je erop zet.

Een extra tip is om je motivatiebrief in dezelfde stijl te maken als je cv. Bij de sjabloon van Etsy zit ook een bijbehoordende motivatiebrief.

 

Hopelijk heb je wat aan deze tips! Heel veel succes met solliciteren! 

#cv #cvtips #hoemaakjeeencv #hoemaakjeeengoedecv #curriculumvitae # #cvsjabloon #cvtemplate #cvetsy #etsycv