Wednesday, 24 July 2024

Diversen

Entertainment

Hobby's

Tips

Top 5 vakantiebestemmingen in Europa

19 april 2023

De meivakantie en zomervakantie komen er weer aan. Je hebt straks heerlijk de tijd om op vakantie te gaan, maar waarheen? We noemen 5 leuke vakantiebestemmingen in Europa. Ga jij voor een zonvakantie met mooie bezienswaardigheden in 2023?

Tip 1: Vlieg bijvoorbeeld eens naar het Portugese Madeira. Zoek een leuk hotel in de stad Funchal. Hier is het heerlijk toeven. Lekker wandelen langs de boulevard of door de oude straatjes waar de deuren op een ludieke wijze beschilderd zijn. Het is een aanrader een paar dagen een auto te huren. De Pico do Arieiro op een hoogte van 1820 meter mag niet gemist worden. De speciale huisjes in Santana zijn een must-see.

Tip 2: Wil je wel veertien dagen weg, kies dan voor een rondreis door het vasteland van Griekenland. Een zeer afwisselende groepsreis. De sfeer is hier altijd geweldig en het Griekse eten is niet te versmaden. En er staat zelfs konijn op de menukaart. Een absoluut hoogtepunt zijn de Meteora kloosters die op steile bergen gebouwd zijn. Even lunchen op een zonnig terras in Vasiliki is ook verrukkelijk. En natuurlijk mag een bezoek aan Olympia niet ontbreken.

Tip 3: Heb je niet zoveel vrije tijd en je wilt toch de heerlijke Griekse sfeer proeven, vlieg dan naar Rhodos. Zoek een hotel in de stad Rhodos. Je zit dan vlakbij het strand en het gezellige haventje. Terrasjes of eethuisjes er zijn er hier genoeg. Boek ook een bootreis naar Lithos en maak een excursie over het platteland. Je kan je hier zo druk maken als je wilt. Er is ook veel te zien.

Tip 4: Het Italiaanse eiland Sicilië is ook een aanrader. Heb je maar een week, vlieg dan rechtstreeks naar het eiland. Een bezoek aan de Etna hoort er natuurlijk bij. Heb je wel twee weken vakantie, vlieg dan naar Rome en maak van hieruit via Alberobello een mooie tocht door de laars van het land. Je gaat dan met de boot naar Sicilië waar je een zonnige week kan verblijven. Een tocht over het eiland is zeker boeiend.

En tot slot tip 5: De Portugese Algarve. Zoek een hotel in Albufeira. Vila Petra is bijvoorbeeld een aanrader. De hotels hebben mooie zwembaden en een wandeling naar het strand is goed te doen. Voor de jongelui: er zijn hier  heel veel uitgaansgelegenheden. Maar voor iedereen is een bezoek aan de binnenstad van Albufeira een goede tip. Maak ook een excursie naar Lagos, en Sagres, het stadje dat wel ‘het einde van de wereld’ genoemd wordt. Ook het fort wordt hier bekeken. En na weer een zonnige dag met veel mooie indrukken, is het heerlijk eten in een van de vele restaurantjes.

 

Wil je nu een vakantie boeken? Kijk dan bijvoorbeeld eens op TUI:

TUI *

*Dit is géén affiliate link.

#meivakantie #meivakantie2023 #zomervakantie #zomervakantie2023 #vakantie #vakantie2023 #vakanties #topbestemmigen #bestemmingen #bestemmigeneuropa #vakantieeuropa #vakantieineuropa #zonvakantie