Wednesday, 24 July 2024

Financiën

Gezondheid

Tips

Zo kies je jouw zorgverzekering voor 2023

20 oktober 2022

Het is weer bijna zover, je moet weer een nieuwe zorgverzekering kiezen. Waar kijk je naar bij het kiezen? Wij helpen je met een paar tips.

Vergelijken

Het is handig om alle verzekeringen met elkaar te vergelijken op een website als Independer.nl. Zo krijg je een goed beeld van welke verzekering er allemaal zijn en welke het goedkoopst is. 

Independer

Voorspellen

Het is belangrijk om niet meteen voor de goedkoopste verzekering te gaan. Voordat je een verzekering kiest is het handig om eerst na te denken over wat je denkt nodig te hebben volgend jaar. Denk je bijvoorbeeld fysiotherapie nodig te hebben of denk je dat je meer kosten gaat maken bij de tandarts, dan is het misschien voordelig om je extra te verzekeren. 

Op Independer kun je aangeven welke dingen jij in je zorgverzekering wil hebben. Als je dit hebt gedaan komt er een lijst in beeld met verzekeringen die deze dingen bevatten. Elke zorgverzekering is weer net iets anders, dus probeer te kiezen welke het beste bij je past. 

Voordeligste uitrekenen

Ook zou je nog kunnen uitrekenen of het voordeliger voor je is om je voor iets wel of niet te verzekeren. Neem bijvoorbeeld een vergoeding voor de tandartskosten. Bij de meeste verzekeringen kan je ervoor kiezen dat tot €250 vergoed wordt. Als je kijkt naar hoeveel de verzekering kost met deze optie aangevinkt en hoeveel het kost zonder dat je de optie hebt aangevinkt, dan kun je uitrekenen hoeveel je per maand zou betalen voor de tandartsvergoeding. Als je dan uitrekent hoeveel dit je in een jaar zou kosten, dan kun je nadenken of het voordelig voor je is om de optie erbij te doen, of dat het een betere optie voor je is om geen tandartskostenvergoeding te nemen. Als het bedrag dicht bij de €250 ligt kan je er voor kiezen om het niet te verzekeren, misschien maak je ook niet zoveel kosten bij de tandarts. 

Misschien vind je het fijner om maandelijks een bepaald bedrag te betalen voor je zorgverzekering in plaats van een rekening in één keer. Dit is ook goed om mee te nemen in je keuze. Je eigen risico kun je ook gespreid betalen bij een aantal zorgverzekeringen. Dan betaal je maandelijks meer, maar dan hoef je niet alles in één keer te betalen als je het hebt verbruikt. Als je je eigen risico niet hebt verbruikt aan het eind van het jaar, maar je wel gespreid hebt betaald, dan krijg je je geld terug.

Extra tip

We hebben het in een eerder artikel al gehad over EuroClix. Als je je zorgverzekering via EuroClix bij bijvoorbeeld Independer afsluit krijg je hier clix voor. De clix kun je sparen en daarna inwisselen voor geld. Dit kost je niks, maar je verdient er wel wat mee.

EuroClix

 

We hopen dat je iets aan onze tips hebt gehad en de verzekering kiest die het best bij jou past en voor jou het voordeligst is.

#zorgverzekering #zorgverzekeringkiezen #zorgverzekering2023 #verzekeren #verzekeringen #zorgverzekeringen